Nu går mænd næsten ligeså meget op i deres udseende som kvinder

Mange flere danskere er blevet interesseret i kost. Før i tiden var et måltid bygget op på en bestemt måde, og de fleste spiste stort set de samme retter. I den seneste tid er de retter almindelige danskere laver blevet mere og mere eksotiske. Derudover er flere og flere danskere blevet interesseret i den effekt kosten har på vores krop – og meget mere end vi var før i tiden.

Flere medier har også påvist, at en ændring i kost og motion kan kurere kroniske smerter og sygdomme. Dette går altså imod den gængse opfattelse af, at medicin vil udrydde problemet. Livsstilssygdomme er dog en bivirkning af at leve forkert, med dette menes der at spise forkert og for lidt motion.

Derudover er der mange sygdomme i dag, der kan bekæmpes gennem kosten, som man ikke umiddelbart skulle tro var en livsstilssygdom. For eksempel kan migræne reduceres betydeligt gennem kost og motion, selvom det ikke er en decideret livsstilssygdom.

De fleste har dog mere fokus på medicinen, fordi den kan fikse problemet nu og her. Mange er dog også tøvende ved at skulle tage piller, især når problemet kan løses med en livsstilsændring. På den anden side kræver en livsstilsændring enormt meget arbejde, især mentalt.

Andre mennesker bruger kost og motion til at forme deres kroppe til at se ud som, hvad de selv mener er idealet. Før i tiden snakkede man meget om unge piger og jagten på det tynde kropsideal, hvor denne tankegang har spredt sig til det mandlige køn bare med tonede muskler. Se mere her: https://www.euroman.dk/livsstil/spis-dig-til-store-og-markerede-muskler

Dette er sket som en følge af, at det er blevet mere legitimt for mænd at gå op i deres udseende, og makeup-mærker lancerer endda også makeup til mænd. Det er faktisk blevet forventet at mænd går op i deres udseende og tøj, og derfor er skønhedsindustrien også vokset på dette område med masser af tilbud til mænd.

Det er næsten som om at forventningerne og idealerne mellem kønnene bliver mere og mere udvisket i takt med at ligestillingen vokser. På den anden side, kan den voksende skønhedsindustri for mænd også forklares ved, at de føler det er mere legitimt for dem at gå op i deres udseende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *